Jan Rudovský, Jan Kloz, Marek Švec, Petr Beránek, Adam Havlík, Jakub Babka, Josef Zajíc. To jsou asi nejznámější hráči z těch, které pro novou sezónu získal a dosud oznámil hokejový klub LHK Jestřábi Prostějov.

Po odchodu dvou třetin kádru z uplynulého ročníku si člověk říkal, kde vůbec vedení ptačích dravců sežene tolik plejerů, navíc dostatečně kvalitních. Ale hokejový trh je bez ohledu na koronavirové dopady evidentně natolik hojný, že brát bylo pořád kde.

Přiznám, že jsem po zmíněném exodu většiny loňského prostějovského týmu moc nevěřil v možnost seskládání takového mančaftu, který by se svou papírovou kvalitou mohl rovnat tomu (téměř) rozprášenému. Ale zdá se, že nový hlavní kouč Aleš Totter ve spolupráci s majitelem elhákáčka Jaroslavem Luňákem tohle dokázal.

Stěžejní teď bude, nakolik rychle se přebudovaný mančaft – převážně bez vzájemných vazeb z minulosti – dá dohromady jako opravdový kolektiv. Zvlášť bez neexistující společné letní přípravy, když se všichni poprvé sejdou až někdy po půlce července.