S dobrou zprávou přicházeli v uplynulých týdnech představitelé 1.SK Prostějov. Ti opakovaně potvrdili, že tým žádným zemětřesením jako v minulých letech po sezóně neprojde. A změny budou spíše kosmetické.

I přesto jich pár bylo: odešel Šmehyl, odchází Jurásek s Píchalem, je navíc možné, že některý z hráčů, který se vrací do Olomouce (například Zlatohlávek), se uchytí v ligovém fotbalu. Jádro týmu ale zůstává pohromadě.

Kde se však hodně překopávalo, to je útok. Z něj odešel právě David Píchal a útočné řady pravidelně rozšiřoval i David Jurásek, který navíc ukázal, že umí dát gól a připravovat šance. Namístě je nyní otázka, co s tím? Co si počít s odchody a jak zároveň vyřešit problém s hrotovým útočníkem?

Zdá se však, že i v tomhle směru si už eskáčko jakž takž poradilo. Z Uničova přichází Jakub Vichta, který má ve svých pětadvaceti letech dost zkušeností, směrem dopředu by měl rovněž přispět mladík Kušej. Hovoří se taky ještě o jednom mladíkovi do útoku a rovněž o potřebě získat i někoho zkušenějšího.

Zdá se zkrátka, že prakticky jediná bolavá část sestavy dostává jasnější obrysy. I přesto však budou ztráty Píchala a Juráska hodně znát.