Konkurence devatenácti států ze čtyř kontinentů se rozhodla bojovat o vítězství na MONETA Czech Open. Už jen velký zájem zahraničních států o prostějovský turnaj opakovaně potvrdil, že o největší podnik je zájem a že pořadatelé během předchozích ročníků si u tenistů vybojovali velký kredit. Hráči se často opakovaně na Hanou vrací, což je první předpoklad k tomu, že se turnaj dočká za dva roky jubilejního ročníku.

Tuzemský mužský tenis v posledních letech neprožívá úplně optimální období, má jediného hráče v elitní světové stovce a nadějní mladíci zatím svádí brutální souboje s obrovskou konkurencí o své místo na výsluní. Pokud se mají prosadit, potřebují, aby se v České republice pořádala řada turnajů, kde mají snazší možnost, třeba prostřednictvím volných karet, získat nesmírně cenné body do světového žebříčku ATP.

Již osmadvacet let největší možnost nabízí prostějovský challenger. I výsledky letošního ročníku ukazují, že je to pro nadějné tuzemské tenisty dobrá cesta. Proto je nesmírně důležité, aby tradiční prostějovské klání zůstalo na světové tenisové mapě. Kvůli fanouškům, hráčům i tenisové budoucnosti.

 

Ohlédnutí za MONETA CZECH OPEN 2021 je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 28. června