Hokejová příprava na sezónu je v plném proudu. V Prostějově, dá se říct, nezůstal kámen na kameni. Přišel nový realizační tým, kádr je de facto zcela odlišný a to, co sledovali fanoušci před loňskou sezónou, kdy se zcela měnila koncepce a chtělo se sázet na mladé hráče, je tu zase, jen už se řeší také zkušenosti.

První změna přišla na trenérském postu, kde hned po první sezóně skončil na lavičce kouč Jiří Šejba, kterému zlomil vaz katastrofický konec ročníku. Kromě něj však prošel velkou obměnou také hráčský kádr. Dlouho se vědělo pouze o odchodech a nejednalo se jen o hráče na hraně sestavy. Nakonec se dočkali fanoušci i posil v podobě zajímavého mixu, ale zároveň velmi překvapivého.

Před letošním ročníkem přitom k výrazné obměně kádru došlo a vypadalo to, že Prostějov začne sázet na mladé hráče, ze kterých postupně vyrostou lídři. Jenže tato koncepce vydržela jedinou sezónu a přišla další radikální změna.

Pokud se však každým rokem bude měnit polovina kádru včetně klíčových hráčů tvořících kostru týmu, jen těžko se dá očekávat určitý progres, který by si jistě i fanoušci přáli. Mužstvo si zkrátka musí nejprve sednout a pak už jen vhodně doplňovat, takhle to spíše vypadá jako hledání ideálu v každoročním sázení na něco jiného.