Jestřábi mají za sebou velkou většinu letní přípravy. A zatím to vypadá, že se s týmem v sezóně rozhodně musí počítat. Tým nového trenéra Aleše Tottera totiž vcelku válí.

Považte sami. Se všemi soupeři sehrál vyrovnané a ve větší míře vítězné partie. Žádný válec se ani z jedné strany nekonal. Tým si ale poradil s Třebíčí, Jastrzebie nebo Vsetínem. A byl by zdolal i Porubu, mít tedy poněkud lepší produktivitu…

Na první pohled to tak vypadá, že se povedl jak výběr hráčů, tak i jejich seskládání do jednotlivých pětek.

Namístě je ale přeci jen ostražitost. Jak totiž připomínají sami plejeři, přípravné zápasy nejsou o bodech. A nějaké vítězství z přípravy se nejenže nepočítá, ale ani nic moc neznamená. Navíc Prostějov má tu nemilou zkušenost, že po výsledkově (a někdy i herně) povedené přípravě následuje průměrná nebo rovnou mizerná sezóna. Vcelku solidní výsledky měl tým třeba v přípravě 2019. Výsledek? Bídná sezóna, kdy se s týmem plným hvězd nedostali Jestřábi ani do předkola. V roce 2018 a 2017 tomu bylo naopak, tým byl jen na zhruba padesátiprocentní úspěšnosti v přípravě. Naopak sezóna už byla o poznání lepší. Nenechme se tak ukolébat solidními výsledky z přípravy. Rachota teprve začíná.