Už od června došlo k celé sérii rozvolnění vládních opatření v souvislosti s covidem-19, a tak každému bylo jasné, že uvolněné opratě vybízejí i k tomu, že Češi budou moci strávit dovolenou ve vysněném zahraničí. I když, jak kdo o těchto možnostech snil...

Já tedy rozhodně ne a to v žádném případě nejsem žádný vyznavač domácího vysedávání. Ale letos mě prostě dovolená v zahraničí nijak nelákala. A když jsem sledoval, jaké administrativní potíže souvisí s možností vyjet si třeba k moři do Chorvatska a co za všechna potvrzení nebo nutnosti dalších a dalších testů musí člověk mít, myslím, že jsem se rozhodl správně. Možná taky trošku z pohodlnosti, protože absolvovat množství testů nebo narychlo se nechat očkovat, to není nic pro mě. A taky proto jsem strávil dovolenou v Česku. Jistě, kvůli možnosti nechat se ubytovat v hotelích jsem také musel podstoupit PCR test, ovšem jen dvakrát. A nemusel jsme mít strach z toho, že někde na pláži v Chorvatsku či nedej bože v Egyptě či Turecku se nakazím koronavirem a budu muset absolvovat neskutečné obstrukce.

Ne, mně letos dovolená v Česku vyhovovala, odpočinul jsem si úplně stejně jako někde u moře a navíc jsem poznal další tuzemská místa, kde jsem ještě nebyl. Možná za rok budu jiného názoru, pokud ta příšera v podobě koronaviru bude už konečně minulostí.