Máme silný, zkušený tým, chceme play-off. Tohle zaznělo po návratu do 1. hokejové ligy z úst zástupců Jestřábů mnohokrát. A snad i proto web www.hokej.cz prorokuje týmu po základní části až desáté místo. Ostatně Jestřábi skončili v předešlých sezónách dvanáctí a jedenáctí. Těžko se tedy divit.

Jenže časy se změnily. Tým je nyní zcela nově vybudovaný, na papíře silný. A nejen tam, po zhlédnutí utkání v přípravě je nutné uznat, že Jestřábi zaváleli. Kaňkou budiž poslední utkání s Třebíčí, kde ale svěřenci trenérů Tottera a Wojnara vyhořeli výsledkově, ne však herně. Jinak mužstvo podávalo stabilní, solidní výkony. Zejména útočná síla se zaskvěla. Hráči byli rychlí, draví, nechyběla střelba. Jen to proměňování…

Tým se ale ukazoval v dobrém světle celkově. Trochu obav vzbuzovala mladá obrana. Ukázalo se však, že i ta dokáže zahrát solidně a nepouští tolik soupeře dopředu. Navíc třeba takový Patrik Husák v týmu není zdaleka jen na plnění defenzivních úkolů. O brankářích pak Večerník psal opakovaně, takže jen stručně: trenéři nejspíš ice-time rozdělí mezi více z nich. Ať ale vyberou kteréhokoli, nespálí se.

Jestřábi tak jsou trochu neprávem podceňovaní. A v redakci Večerníku jim po výsledkové stránce věříme tedy více než hokej.cz.