Jak na horské dráze si zatím musí připadat fotbalisté 1.SK Prostějov. Tým zprvu nezářil, pak přišla výhra nad mizerně hrající brněnskou Zbrojovkou, po ní naopak zmar s Vyškovem. Eskáčko následně získalo dvě výhry, uplynulý týden přinesl střet s dvěma papírově silnějšímu kluby.

Jak prohlašoval před sezónou předseda 1.SK Prostějov František Jura, aktuální ročník je pro tým obtížnější. Konkurence v soutěži je větší – Příbram, Opava, Brno, ale také oba nováčci z nižší soutěže. Ti všichni nehrají špatně, Líšeň si navíc drží standard a Vlašim překvapuje.

V takové situaci je vlastně pohyb kolem osmého místa určitým úspěchem.

Po propadáku ve Vyškově a předchozích zápasech to vypadalo na mizérii, ohrožení pozice trenéra Jarošíka i několika hráčů základní sestavy (což se nakonec potvrdilo).

Nyní to ale vypadá, že tým přeci jen našel svůj směr, styl hry, který mu vyhovuje. A i když je to klišé, začala fungovat chemie. Zkrátka má nyní eskáčko všechny předpoklady pro to, aby v dalších zápasech osmou příčku nejen potvrdilo, ale třeba i vylepšilo. Páté šesté místo? To by nebylo marné.

Sezóna je však dlouhá, stačí málo a může přijít deka. Přesto zatím není důvod něco takového čekat. Tým snad konečně šlape jako hodinky švýcarské výroby.