Prostějov se zdál být po část současné sezóny neporazitelný. Střílel spoustu branek, skvěle zvládal přesilovky, v oslabeních taky nehrál zle. Zdálo se zkrátka, že překonat jej bude vždy pro soupeře velice těžké.

Uplynulý týden se to však povedlo nejprve Slavii a poté o víkendu i Třebíči. Pro Prostějov šlo přitom hned v několika případech o „poprvé“. Proti Slavii tak třeba poprvé v ročníku padl na venkovním kluzišti. Poprvé navíc Jestřábi zaznamenali v rozjeté sezóně dvě prohry po sobě. A stejně tak přitom poprvé svěřenci Aleše Tottera ve třízápasovém týdnu všechny soupeře přestříleli. Jestřábům se navíc nedařilo v přesilovkách, využili jen jednu.

Co se tedy děje? Že by silný tým a slibně rozjetá mašina s názvem Jestřábi najednou přestala stíhat? Ani náhodou. Jestřábi Litoměřice porazili, navíc v základní hrací době. A pro body došli docela v pohodě. Se Slavií nebyli horší. Ač byl trenér Totter poměrně kritický vůči týmu, Prostějov byl spíš přetlačen než přehrán. Třebíč pak v závěru bránila a bránila, beton se překonává těžce.

Jestřábi tak mají za sebou ne zcela povedený týden. Přesto jim mohou dvě porážky i pomoct uvědomit si některé nedostatky ve hře. Pokud se tak stane, můžou si znovu brousit zobák na třetí místo.