Nicméně dosud veškeré sportovní soutěže ještě běží, byť obavy z jejich zastavení postupně sílí (v případě těch neprofesionálních). Jistota pokračování neexistuje ani pro aktéry, ani pro diváky fandící z hlediště. Přitom nejvíce sledované prostějovské kluby dělají příznivcům poměrně dost radosti.

Největší určitě hokejoví Jestřábi, kteří se po další přestavbě hráčského kádru i realizačního týmu zařadili do absolutní špičky Chance ligy. Proti spolufavoritům soutěže sice poztráceli nějaké body, leč přesto zůstávají v kontaktu se třetím místem tabulky. A minimálně boj o postup do čtvrtfinále vypadá po třetině základní části jako uskutečnitelná mise, jestliže LHK udrží nastolenou výkonnost.

Poměrně nahoře zůstávají také fotbalisté 1.SK Prostějov ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Ani ti se nevyhnuli četným personálním změnám nejen na soupisce, například hlavního trenéra mají za poslední půlrok už třetího. Nicméně dobře fungující klub vcelku úspěšně hájí svou herní úroveň, v silnější konkurenci po letním sestupu Brna, Příbrami i Opavy z první ligy atakuje minimálně elitní šestku. Což rozhodně není málo.