Na jednu stranu nadšený, na druhou nespokojený. Tyto pocity se nutně musí mlít ve fotbalových regionálních patriotech při pohledu na krajské soutěže mužů. Na jednu stranu totiž hned dva týmy z Prostějovska ovládly svou soutěž. Další je však poslední a dvěma celkům dno hrozí.

Spokojenost každopádně panuje v Konici. Tým má náskok dvou bodů na druhou Olešnici, s níž se přetahuje o postup do krajského přeboru. Celek střílí spousty branek, nedostává prakticky žádné. A za podzim prohrál jedenkrát. Podobně jsou na tom Čechovice. Ty sice ztratily více bodů. Nicméně i tak se podobně jako v Konici udržely na prvním místě. Tým se mohl opírat o skvělé výkony střelce Jana Šteigla i týmově pojatou hru.

Když se podíváme na opačný pól tabulek, dva další celky z Prostějovska dopadly přímo tragicky. A sice Jesenec-Dzbel a Vrchoslavice. Tým z Konicka přišel oproti předešlým ročníkům o bratry Tiché či Polese. Soupeře sice stíhá herně, ne však výsledkově. Zejména první poločasy Jesenecké obvykle stojí body. Vrchoslavice pak píší jiný příběh, ve druhé skupině jsou předposlední, a to i přes velmi dobrý vstup do ročníku. Pak se stroj zadrhl. A na jihu Prostějovska se navíc potýkají s nepočetným týmem.

Co ale s týmy udělá jaro?