Sport zpod vysokých košů byl poslední dobou v Prostějově vrcholově ztotožněn s původně ambiciózním klubem BK Olomoucko, jenž před lety nahradil zkrachovalé Orly. Teď už se ale zdá, že se také řítí k záhubě – sestupové.

Proto je asi spíš dobře, že ekonomicky strádající a tím pádem kvalitativně klesající projekt v létě opustil Prostějov, aby se přesunul o patnáct kilometrů na sever do hanácké metropole. Tam se dál výsledkově souží, momentálně již klesl na úplné dno tabulky Kooperativa NBL.

Bylo by velmi pikantní, kdyby BK Olomoucko skutečně spadlo do 1. ligy, neboť v téhle soutěži působí obnovení BCM Orli PV nastupující k domácím zápasům v hale Sportcentra DDM. Skalní basketbaloví příznivci, kteří ještě zbyli, by si mohli užít zajímavě prestižní derby.

Jestli na takový scénář opravdu dojde, není zatím jisté. Každopádně zdejší výběr ptačích dravců si v aktuálním prvoligovém ročníku vede solidně, po páteční demolici Opavy 97:69 vylepšil svou bilanci na čtyři vítězství při stejném počtu porážek a drží se uprostřed průběžného pořadí. Tady snad určitá perspektiva existuje.