Jestřábi mají za sebou po minulém týdnu nejen polovinu aktuálního ročníku CHANCE ligy, ale také jedno velice důležité rozhodování. Na majiteli a zároveň realizačním týmu bylo, zda pokračovat do zbylých kol ve stejném složení. Zda zkrátka nepřijde na řadu hra „někdo musí z kola ven“.

Trochu k tomu směřovaly i výsledky z předešlých několika zápasů. Tým sice do sezóny vkročil směle, pomineme-li porážku s Ústím nad Labem. Na ledě soupeřů exceloval, sbíral body a držel se na dostřel druhých Litoměřic. Mužstvo však v posledních zápasech trochu povadlo. Začátek lze vidět ve venkovním utkání se Slavií, v němž skončila neporazitelnost venku. Pak přišly porážky se Sokolovem a zejména Frýdkem-Místkem doprovázená slovy trenéra Aleše Tottera o tom, že někteří TOP hráči týmu nebyli takovými oporami, jak se od nich čeká.

Nakonec se však Jestřábi rozhodli, že do týmu sahat nebudou. Zatím. Mužstvo tak v poslední době doplnil jen Miloslav Jáchym, který byl reakcí na marodku obránců. A to je vše. Nepochybně to pro trenérský štáb bylo těžké rozhodování, zda udělat řez, třeba jen malý. Rozhodnutí je ale správné, tým je téměř od základu nový, kvalitní, dobře poskládaný. Chce čas. Jeho forma totiž klidně může vygradovat právě na vyřazovací boje. Dokonce je to pravděpodobné. Za mě tedy palec nahoru.