Už to vypadalo, že ohledně příchodu avizované nové hráčky do VK Prostějov je takzvaně ruka v rukávu a místní volejbalistky se po nedávném konci Martiny Michalíkové konečně dočkají potřebné akvizice úzkého kádru. Z transakce však na poslední chvíli sešlo.

„Příchod hráčské posily byl velice blízko, ale bohužel se jej nepovedlo zdárně dotáhnout. Podrobnosti nemá smysl řešit, každopádně pokračujeme v hledání a jednáme dál,“ sdělil sportovní ředitel a hlavní lodivod vékáčka v jedné osobě Miroslav Čada.

Pravda je taková, že dohodnutá plejerka na post smečařky (případně univerzálky), která v hanáckém klubu dříve působila, měla již připravenou smlouvu k podpisu. A od středy 1. prosince se chystala zapojit do přípravy prostějovského družstva. Těsně před tímhle datem i signováním kontraktu si ale celý přestup rozmyslela a svůj nástup do VK odvolala. „Vzhledem k aktuálnímu zranění Míši Beránkové, jež bude mimo hru minimálně dva měsíce, nyní potřebujeme adekvátně doplnit soupisku ještě víc než dosud,“ potvrdil Čada zjevnou skutečnost.