Listopadové zpřísnění epidemických opatření proti šíření koronaviru, jež doteď umožňuje účast na hromadných akcích jen očkovaným lidem a těm, kteří za posledního půl roku prokazatelně onemocnění prodělali, se výraznou měrou podepsalo i na běhu sportovních soutěží.

Ze dne na den přestaly platit negativní výsledky testů. A bez možnosti dál oficiálně pokračovat ve své pohybové a tím vlastně zdravé činnosti tak rázem zůstaly tisíce sportovců odmítajících vakcinaci i nemajících „štěstí“, že koronavirus poslední dobou měli.

Hlavně v nižších a mládežnických soutěžích různých odvětví se tu více, tu méně odkládají zápasy, neboť leckde by prostě za daných podmínek ani nedali dohromady dostatek hráčů či hráček. Obecně se doufá v to, že nová vláda ČR alespoň vrátí v platnost zmíněné testování.

Každopádně zásah, který tohle dění sportovní komunitě způsobilo a nadále způsobuje, má bez přehánění za následek vážné narušení regulérnosti soutěží kvůli nerovným podmínkám, jež se sportem vlastně vůbec nesouvisí. Kdo se nepřizpůsobí, má zatím smůlu.