Letos jen zpovzdálí sleduji snažení hokejistů Prostějova o průlom do užší špičky Chance ligy, po němž dlouhodobě touží klubový šéf a majitel Jaroslav Luňák. Po minulé sezóně neváhal vyměnit podstatnou část realizačního týmu a ve spolupráci s novým koučem poskládat většinově jiný hráčský kádr. To vše s cílem minimálně postoupit do čtvrtfinále, optimálně rozrazit semifinálovou bránu.

Začátek prvoligové soutěže vypadal slibně, až do čtrnáctého kola Jestřábi skoro jen vítězili, drželi se v popředí tabulky. A kromě kvalitativně slabších či srovnatelných protivníků dokázali porážet i favorizované celky (Sokolov 5:0, Jihlava 4:1, Poruba 5:1, Vrchlabí 6:2, Litoměřice 4:2).

Od skolení průběžně druhého Stadionu je však patrný pokles jak herní, tak výsledkový. Šestá příčka v aktuálním pořadí sice nevypadá vůbec špatně, nicméně čerstvé prohry 5:6 s Duklou i 3:6 ve Vsetíně napovídají, že přímá čtvrtfinálová účast – tedy umístění v elitní čtyřce po základní části – utíká mimo reálné možnosti LHK. A navíc nehluboko pod Hanáky číhá celá řada silných vlčáků, kteří je mohou přeskočit.