Sportovní tým není kapela, aby pořád jen vyhrával. Ano, to se říká běžně. Platí to o amatérských i profi družstvech. A u Jestřábů to platí také. Rozpačitý zápas s Ústím nahradili dobrou sérií venkovních zápasů. Ty vystřídalo několik úspěchů doma. Nyní? Jsou z toho přestřelky. Nepovedené přestřelky.

Tým vlastně ale potvrzuje to, co se od něj se startem sezóny očekávalo. Tedy kvalitní hru směrem dopředu – i od beků. A horší směrem vzad – i od útočníků. Z tohoto stereotypu se zatím ne a ne vymanit. Bohužel se zatím nedaří realizovat pravidelně myšlenku, že brání každý a útočí každý. Kvalitně. Vždy se tak zadaří zápas dva, zbytek je horší.

Jak se ale daří některým oporám? Sláva hráčů jako Rudovský a Kloz, kteří nastoupili ve velkém stylu, trošičku povadla. Mrázek? Ten se brzy vrátil ke svým předchozím výkonům. A hraje nedále v ofenzivě prim. Jáchym se nyní trochu schoval do stínu jiných. Ofenzivě však zdatně vypomáhá útočník Štefka a obránce Klimíček. Jich se nějaký extrémní výpadek formy a produktivity zjevně příliš netýká…

Hodnotí se však hlavně body. A v tomhle směru se Prostějovu příliš nedaří. Oproti jiným celkům má formu průměrnou až podprůměrnou. Nedaří se udělat bodové série, tým se navíc před uplynulým týdnem dost natrápil i se slabšími celky. Hlavně se pak nechal porazit od Kolína. A to jsou body, co mohou na konci sezóny při sčítání zajíců po pomyslném honu chybět.

Nicméně je sezóna ještě dlouhá. A jak připomíná trenér Totter, jen letos ještě Jestřáby čeká nemálo zápasů. Co se tedy dostat nejen do sváteční, ale i herní pohody? Bylo by to moc hezké skloubení příjemného s užitečným.