Z dostupných záběrů je vše jasné. Jan Trávníček se slovně obul do Lukáše Sychry, ten mu to oplatil vražením rukama do těla. Pak za pomoci dalších spoluhráčů od sebe oba kohouty dostal Jakub Strnad. Bylo to jedna jedna. Stejné bylo hodnocení rozhodčích – hráče poslali předčasně do sprchy. Shodné byly rovněž tresty vynesené Českou basketbalovou federací.

Až pak se cesty prostějovských spoluhráčů rozdělily. Jeden hráč se vrátil do sestavy, možná překvapivě jde o Trávníčka, který konflikt inicioval. Druhý se může na zápasy dívat jen z tribuny.

Může být, že Sychra mohl slovní atak ustát, že nereagoval adekvátně. To je pravda. Stejně tak ale platí, že si druhá strana mohla odpustit nadávky. Ty totiž na palubovku nepatří úplně stejně jako nedovolený fyzický kontakt.

Pokud mělo být učiněno spravedlnosti za dost, měli oba hráči vyfasovat stejné tresty. Co se stalo, nejde odestát, přesto je tady stále jedno řešení. Tedy pokud nejsou vazby v kabině incidentem porušené. Vyřadit Sychru z kádru podmíněně. Vsadil bych barák, že se podruhé už nic podobného opakovat nebude.