Poslední zápasy se Jestřábům příliš nepovedly. Ale jak praví (nejen) hokejové pravidlo: jít zápas od zápasu a dívat se hlavně dopředu. Tak by to měli udělat rovněž Jestřábi. Co je tedy při podobném přístupu nyní čeká?

Do konce roku velmi nabitý program, zní odpověď. Prostějov čekají čtyři utkání, z poloviny proti týmům z lepší poloviny tabulky, ze druhé proti těm z horší. Hlavní však je, že proti Porubě, a dokonce i Přerovu bude tým v roli favoritů. Ani jednomu z těchto soupeřů se příliš nedaří, byť Poruba hlásí lepší formu než před měsícem či dvěma. U Přerova je to ale přesně naopak.

Pak ale čeká Jestřáby ještě Vrchlabí a taky Litoměřice. To už budou opravdu obtížné testy pro jestřábí hru.

Noví soupeři ale vždy znamenají nejen nové překážky ale taky novou příležitost. Prostějov může brát hned čtyři zápasy napěchované do závěru roku jako možnost pro upevnění pozice okolo pátého místa. A startovní čáru pro útok na přímý postup do play-off.

Hlavně však mají Jestřábi co napravovat. V posledních týdnech se jim totiž tolik nedařilo, padli se Vsetínem, Jihlavou nebo Kolínem. Měli co dělat s Benátkami a se Šumperkem. Žádného ze soupeřů vyloženě nepřehráli, ač v mnoha zápasech tým předvedl kvalitní hokej.

Vánoce budou zkrátka pro Jestřáby velice akční. Doufejme, že sobě i nám naši hokejisté k dárkům pod stromeček přibalí i nějaké ty body.