Těžká dilemata a problémy řeší v aktuálním mezidobí mezi podzimní částí sezóny a zimní přípravou klub 1.SK Prostějov. Znovu. Je načase rozhodnout, se kterými hráči se rozloučit, které ponechat a komu třeba nechat čas „rozkopat se“ o patro níže. Tradiční obtížnosti situace pochopitelně nepřidává ani to, že někteří hráči eskáčka klub opouští a jdou „za lepším“, tedy do nejvyšší soutěže. Tým tak přijde i o několik hráčů, jejichž služby by určitě jinak bral dále…

V nynější situaci se nabízí řada řešení. Třeba spolupráce s Olomoucí, která již funguje. Nebo „trejdy“ s ligovými týmy, kam by Prostějované odešli. Další možností pak je také angažování hráčů, kteří již Prostějovem prošli. A vědí tedy, co v klubu očekávat. O koho se jedná? Namátkově třeba o Tomáše Zlatohlávka, Davida Píchala, Jakuba Matouška a podobné borce.

Je samozřejmě otázka, zda by se podařilo dotáhnout přesun některého z těchto borců zpět do Prostějova. I když v některých případech by to mohlo vyjít. Jakub Matoušek toho zatím v první lize zase tolik neodehrál, totéž platí o Davidu Píchalovi. U Tomáše Zlatohlávka to je horší, ve Vlašimi se docela zabydlel…

Další věcí pak je, zda by návrat těchto hráčů eskáčku pomohl. Zde je ale podle mě odpověď jednoznačná. Píchal nebo Matoušek jsou mladí, rychlí a ofenzivně ladění hráči, kteří hrají přímočaře. A pokud jsou zdraví a ve formě, patří k TOP útočným hráčům druhé ligy. V Prostějově své kvality už potvrdili. A právě Prostějov potřebuje útočně laděné hráče jako sůl, po odchodu Žáka tuplem.

Prostějov by návratem těchto borců udělal zajímavý krok zpět. Mohlo by se přitom jednat o další povedený comeback. Jan Koudelka se rovněž vracel na Hanou, když první ligové angažmá úplně nesedlo. V eskáčku přitom znovu našel herní pohodu. I když až po čase. Proč by se tedy historie, byť s jinými jmény, nemohla opakovat?