V posledním období vzal za své vinou koronaviru především mezinárodní hokej. Konec nadějí na start hráčů NHL na zimní olympiádě, rozehraný, ale nedokončený šampionát juniorů i zrušené veškeré mezinárodní lednové akce s mistrovstvím světa hráček do 18 let. Muselo ale všechno tohle přijít, a jaký to může mít dopad?

U prvně jmenovaného to byla spíše jen otázka času pro každého, kdo dění za oceánem v nejlepší hokejového lize sleduje. Epidemie začala řádit v klubech už v průběhu prosince a po nuceném odkládání zápasů a následné pauze během Vánoc bylo jasné, že i letos se nejlepších hokejistů fanoušci na mezinárodní scéně nedočkají.

U juniorského šampionátu už situace vypadá opravdu kriticky. V Kanadě se totiž nepodařilo opravdu nic. Přitom ze zkušeností z minulého roku by člověk neřekl, že to letos může skončit fiaskem, ale stalo se. Zatímco v loňském roce mohli Němci nastoupit i pouze se dvanácti hráči, letos stačil jeden pozitivní a kontumace. Navíc prosakují informace, že bublina opravdu bublinou nebyla. Nepochopitelná věc oproti předchozímu šampionátu.

A zrušené mezinárodní turnaje během ledna opět odskáče mládež. Covid sice opět nabírá na síle, ale další vlna zrušených utkání těch nejlepších opět nikomu nepřidá. Po sportovní stránce to nevypadá na správný směr.