„Soutěž je vyrovnaná, porazit může každý každého.“ Tahle slova slyšíme od trenérů zas a znovu. V aktuálním ročníku Chance ligy se však nejedná o klišé. Jediným skutečným outsiderem v prakticky všech zápasech je totiž Havířov. Ostatní soupeři v sobě navzájem obvykle najdou vyrovnaného soka. Ani havířovský AZ nebývá přitom bez šance, viz nedávné vítězství nad Třebíčí.

Slova kouče Prostějova Aleše Tottera, že by mělo brzy dojít k roztrhání tabulky, se tak zatím nenaplňují. Ke štěstí i neštěstí Jestřábů. Ti zatím trvale patřili k tomu lepšímu v Chance lize. Průběžné šesté místo budiž dostatečným důkazem.

Jenže nejen střed, ale téměř celá tabulka je dosud prakticky vyrovnaná. Rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem činí několik málo bodů, maličkosti, jedna či dvě vstřelené branky. Pro nezaujaté fanoušky je to samozřejmě skvělé. Pro sázkaře horší. Zdaleka nejhorší je to ale pro týmy, které nemají vůbec nic jistého.

Mezi ně patří i Prostějov. Šestá příčka je dobrým umístěním. Jen pár bodíků náskok na barážové pozice však na klidu nepřidá. Ve hře je navíc ještě více než tucet zápasů a Jestřábi v posledních čtyřech brali jediný bod. Na oslavy je tak ještě hodně brzy.

Věštit, jak nyní Prostějov dopadne, je zkrátka téměř nemožné. Stačí málo a spadne hluboko, téměř na okraj propasti. A naopak může ještě zazářit a dostat se na dohled „bedny“. Vše je otevřené. Že ale až tak moc, to už tu dlouho nebylo.