Nebyla to ani razie proti řidičům na drogách. I tak se policistům podařilo během jediného dne nachytat dva řidiče pod vlivem pervitinu za volantem. Ve čtvrtek 26. listopadu přibylo na dopravním inspektorátu o dva řidičáky více. Navíc je dost možné, že oba řidiči půjdou před soud.

Prvního zfetovaného řidiče nachytala hlídka Policie České republiky v prostějovské ulici Mathonova. „Bez uvážení jednal dvaadvacetiletý muž, kterého zastavila hlídka dopoledne v ulici Mathonova. Orientační test na amfetamin a metamfetamin byl totiž pozitivní,“ vysvětlila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Druhého, tentokrát třiatřicetiletého feťáka, zaznamenala hlídka v ulici Olomoucká. „Policisté zastavili zdrogovaného řidiče v nočních hodinách v ulici Olomoucká. Měl rovněž pozitivní testy,“ dodala mluvčí.

Oba řidiči jsou nyní důvodně podezřelí z přestupku proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích. „Oba měli negativní test na alkohol. Měli štěstí, že se nechali podrobit lékařskému vyšetření, kde jim byla odebrána krev,“ nastínila Zajícová.

Muži si tedy nezařídí dost dlouho. Hrozí jim odebrání řidičského průkazu nejméně na rok a pěkně mastná pokuta.