Minulý týden sdělil policejní komisař padesátiletému muži obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Předtím, než mu bylo sděleno obvinění, byl za pomoci donucovacích prostředků zadržen ve spolupráci s policisty ze zákrokové skupiny Olomouc v malé obci na Prostějovsku.

 

Policie neuvedla, ve které obci na Prostějovsku muž drogy vyráběl a přechovával. „Po zadržení proběhla v místě jeho bydliště domovní prohlídka, při které byly nalezeny komponenty sloužící k výrobě pervitinu, a to včetně kompletní varny, a také pervitin a marihuana. V poutech byl pak pod dohledem policistů eskortován na přerovskou služebnu, kde s ním proběhly další potřebné úkony. Noc přečkal v policejní cele a následující den si zadržený muž vyslechl obvinění,“ sdělila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Šetřením se dále zjistilo, že pervitin muž vyráběl minimálně od roku 2016 na příslušném zařízení v obci na Přerovsku a taky na Prostějovsku. „Minimálně ve dvacet případech neoprávněně vyrobil zhruba osmdesát gramů pervitinu, kterým pokrýval svoje potřeby a taky ho distribuoval mezi další uživatele na Přerovsku, Prostějovsku a Kroměřížsku. Při domovní prohlídce byla také nalezena a zajištěna mast z lékařské vazelíny a sušené marihuany s obsahem THC, kterou vyrobil v únoru letošního roku a byla určená k prodeji dalším osobám,“ informovala dále Zajícová s tím, že muž se k protiprávnímu jednání doznal a s policisty spolupracoval. „Trestní stíhání obviněného muže, který byl za stejnou trestnou činnost již dvakrát v minulosti odsouzen a nějakou dobu i vězněn, je vedeno na svobodě,“ dodala mluvčí krajské policie.