Rozchod s životním partnerem dokáže zamávat s každým. Někteří jej zvládají lépe, jiní hůře, Daniel Přibil nepochybně patří do té druhé kategorie. Třináctkrát trestaný muž opakovaně doplácí na svoji labilitu a naprosté nezvládání emocí. V návalu sebelítosti po rozchodu s partnerkou, s níž nějaký čas žil v Dobromilicích, se sedmačtyřicetiletý  už pořádně opil. Horší bylo, že v tomto stavu řídil. Když jej policisté našli v jeho autě na poli u Bílovic, zjistili, že má v krvi tři promile alkoholu. Kvůli tomu stanul minulé úterý před prostějovským soudem. 

V případě aktuálně nezaměstnaného Daniela Přibila se rozhodně nejednalo o ojedinělý exces, v trestním rejstříku má už třináct záznamů. Před pěti lety byl mimo jiné stíhán v Německu za to, že ujel od nehody, kterou způsobil. Odsouzen byl také v Plzni, kde napadl a posléze i pronásledoval svoji tehdejší přítelkyni. Naposledy byl odsouzen za to, že počmáral sousedovi dům. Stalo se tak v době, kdy žil se svojí zatím poslední partnerkou v Dobromilicích.

Ovšem také vztah s ní dospěl po určité době ke krachu. A ani ten Daniel Přibil absolutně nezvládl. Loni v říjnu za ženou do Dobromilic dorazil značně opilý autem, po krátké návštěvě pak odjel ve směru na Hradčany. Policisté jej nakonec vypátrali až v Bílovicích, kde ve voze seděl namol opilý a stále do sebe klopil flašku rumu. Na místě se jim přiznal, že vypil už zhruba litr. To ostatně do jisté míry potvrdila i dechová zkouška, která u něj odhalila rovné tři promile alkoholu. Její závěr pak potvrdil i následný odběr krve.

U Daniela Přibila, který si sice hledal práci, ale v málokteré po delší dobu vydržel, a rád se potuloval různě po republice, nebylo vůbec jisté, že k prostějovskému soudu dorazí. I proto na něj byl vydán zatykač a putoval do vazby. 

U soudu působil značně rezignovaně. „Přiznávám se, víc k tomu nemám co říct. Za mým chováním stály spory s přítelkyní. Jsem nyní v kontaktu s maminkou, která mi poslala peníze,“ vyjádřil se pouze.

Na hlavní líčení rovněž dorazil i soudní znalec, který potvrdil, že obžalovaný musel před odběrem krve vypít minimálně tři čtvrtě litru tvrdého alkoholu. S ohledem na to, že obžalovaný řídil totálně opilý, přestože už byl „v podmínce,“ nezbývalo soudu nic moc jiného než jej poslat do vězení.

Rozsudek zní na půl roku, po propuštění nebude muž další dva roky řídit. Rozsudek dosud není pravomocný.