Většinou když má někdo na něco chuť, jde si to koupit a pošmákne si na tom. Možná podobně smýšlela i mladá žena, která dostala chuť na rybu, a proto se rozhodla navštívit obchod v centru Prostějova. Jenže dotyčná neměla v úmyslu platit...

Ve středu 23. března malou chvíli před třináctou hodinou navštívila obchod s potravinami v centru města třiatřicetiletá žena. Pravděpodobně dostala chuť dát si rybu, a proto byl její výběr v podstatě jasný. „Na prodejní ploše z chladicího boxu vzala tři balení uzeného lososa. Poctivé nakupování ovšem neměla v plánu a tak vybrané zboží vložila rovnou do kabelky,“ uvedl Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Následovalo projití přes pokladní zónu samozřejmě bez sebemenší snahy za nákup zaplatit. „Pozorná ochranka však počínání pachatelky viděla a za pokladnami ji zastavila. Strážníci zjistili, že došlo k odcizení zboží v celkové hodnotě 567 korun. Podezření z přestupku proti majetku oznámila hlídka správnímu orgánu k projednání,“ dodal zastupující tiskový mluvčí prostějovských strážníků.