Minulé úterý 29. března měli prostějovští strážníci velice nezáviděníhodnou práci. Těsně před půl čtvrtou hodinou ráno bylo prostřednictvím tísňové linky městské policie přijato oznámení o polonahém muži, který pobíhá po ulici nedaleko centra. Strážníci po příjezdu do uvedené lokality zpozorovali vykřikujícího chlapíka uprostřed silnice oblečeného jen do kalhot. Na první pohled bylo jasné, že je výtržník pod drogami...

„Po spatření služebního vozidla muž vykročil směrem k autu a nohou kopl do jeho přední části. Hlídka agresora vyzvala jménem zákona, aby zanechal svého jednání. Muž přesto pokračoval v útočném chování, neustále mluvil zmateně, začal vykřikovat a následoval pokus o útěk. Strážci zákona museli použít donucovací prostředky a za pomocí hmatů a chvatů byl výtržník spoután,“ popsal složitou situaci Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Po bližším kontaktu bylo strážníkům hned jasné, proč se dotyčný chová nekontrolovaným způsobem. „Jeho ovlivnění návykovou látkou bylo zcela jednoznačné. Po složitější komunikaci z jeho strany muž uvedl, že před několika hodinami užil dávku pervitinu. Hlídka si vyžádala příjezd záchranné služby, kdy lékař po vyšetření schválil převoz na záchytnou stanici do Olomouce,“ informoval dále Zapletal s tím, že zajištěním zdrogovaného muže začaly velké komplikace pro zasahující strážníky. „Tento den byl zřejmě zvláštní a něco nepředvídaného viselo ve vzduchu. Když hlídka požádala o umístění na záchytnou stanici, dostala nečekanou odpověď. Z důvodu plné kapacity není možné dalšího pacienta přijmout! Případ ale nakonec dobře dopadl, nedošlo k žádnému zranění a nebyla způsobená žádná škoda na majetku. Jakmile pominuly účinky drogy, muž se zklidnil a začal s hlídkou spolupracovat. Strážníci dvaačtyřicetiletému muži sundali pouta a předali jej do domácího léčení. Svým jednáním je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku a také proti občanskému soužití. Zjištěné skutečnosti byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ uzavřel zastupující tiskový mluvčí prostějovských strážníků.