Dva muži a tři ženy se na rohu Vápenice a Havlíčkovy ulice v Prostějově dostali do sporu, jemuž vévodily hlavně dámy. Jedna z nich známou napadla a dokonce ji kopala do hlavy. Křik slyšel z okna strážník z operačního střediska městské policie a hlídka tak byla na místě napadení během pár vteřin.

„V nočních hodinách z pondělí jedenáctého na úterý dvanáctého dubna strážník na operačním středisku zaslechl hluk hádky nesoucí se z ulice. Za pomoci městských kamer byla zjištěna na rohu ulic Vápenice a Havlíčkova skupina pěti osob. Jednalo se o dvě ženy a tři muže. Jedna z žen seděla na zemi a druhá ji fyzicky napadala údery i kopy do hlavy. Na místo byla ihned vyslána hlídka,“ sdělila Tereza Greplová, zastupující tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Za pomocí kamery bylo zachyceno i jednání jednoho z mužů. „Ten vylomil dopravní značku z jejího ukotvení. Strážníci na místě zamezili dalšímu protiprávnímu jednání těchto osob. Zjistili, že se ženy  napadaly kvůli dřívějšímu konfliktu, který v ten samý den řešila hlídka Policie ČR pro podezření z trestného činu. I v tomto případě byla na místo přivolána policejní hlídka, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření,“ dodala Greplová.