Měl to být den, který byl jako stvořený pro lásky čas... Jenže první máj pochopily dvě ženy z Prostějova úplně obráceně. Na ulici se pohádaly tak, že už byl jen krůček k fyzickému napadení. Neobvyklý incident nakonec museli uklidňovat strážníci městské policie, kteří dvě fúrie museli od sebe odtrhnout. Tu starší teď čeká „pohovor“ u správního orgánu, který jí může udělit pokutu za přestupek proti občanskému soužití.

„Strážníci chvíli po obědě v neděli prvního května řešili konflikt dvou žen, které si vjely do vlasů. Čtyřiapadesátiletá dáma nejprve slovně a poté i fyzicky napadla sedmatřicetiletou sokyni,“ konstatoval na úvod Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Jak dále vyplynulo, ke konfliktu mezi dotyčnými došlo kvůli urážkám. „Mladší z dvojice žen procházela kolem skupinky osob sedících na lavičce a slyšela neslušné výrazy, které se jí osobně dotýkaly. Reagovala úplně stejným způsobem a z místa odcházela. Bez předchozího varování k ní ovšem vzápětí přistoupila starší žena a fyzicky ji napadla. Z incidentu si odnesla oděrku na rtu a drobné šrámy v obličeji. Nabídnuté lékařské ošetření odmítla a hlídce uvedla, že v případě potřeby vyhledá lékaře sama. Agresorka se strážníkům k napadení přiznala a uvedla, že chtěla potrestat napadenou ženu za slovní urážku svého syna,“ popsal zastupující tiskovou mluvčí prostějovských strážníků s dodatkem, že celý případ byl oznámen pro podezření z přestupku proti občanskému soužití příslušnému správnímu orgánu.