Další z dlouhé řady těch, kteří se nechali napálit. V poslední době není týdne, abychom se z policejních zpráv nedozvídali o podvedených lidech. A to buď přes sociální sítě, nebo tím, že sednou na lep telefonujícímu podvodníkovi. Do podobné situace se dostala mladá žena z Prostějova, kterou kontaktovali dva údajní bankéři. A pozor, také muž, který se vydával za policistu!

 Od začátku minulého týdne mají policisté na stole další případ podvodu. „V pondělí 30. května se na nás obrátila mladá žena z Prostějova, že se stala obětí podvodu. Uvedla, že ji minulý pátek kontaktovali zaměstnanci dvou bank, za které se zřejmě pouze vydávali, a taky příslušník Policie České republiky s tím, že někdo zneužil její osobní údaje a chce zneužít i její konto,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Bohužel mladá žena podvodníkům uvěřila a řídila se jejich takzvanými radami. „Na základě ‚dobrých rad a odborné pomoci‘, které postupně dostávala, vybrala z účtu hotovost necelých sto padesát tisíc korun a vložila je do bitcoinového bankomatu v Olomouci. Následně zjistila, že se zřejmě stala obětí podvodu a obrátila se na nás se žádostí o pomoc. Případ proto evidujeme a prověřujeme pro trestný čin podvodu,“ dodala další podrobnosti mluvčí krajské policie.