Mohla to vůbec myslet vážně? Zřejmě ano! Osmatřicetiletá žena pořídila minulé úterý večer v jednom z prostějovských supermarketů vskutku velký nákup. Různým zbožím v celkové hodnotě přes pět tisíc korun naplnila dvě velké nákupní tašky a vydala se k pokladnám. Těmi ale chtěla projít bez placení. Ochranka supermarketu již ale delší dobu měla pod dohledem, a tak rychle zakročila. 

S poctivým nakupováním si v úterý 21. června vůbec nelámala hlavu osmatřicetiletá žena, která po devatenácté hodině navštívila jeden z prostějovských supermarketů. Nákupní košík totiž tak nějak nepotřebovala a po vstupu na prodejnu začala vybrané zboží vkládat přímo do dvou tašek...

„Seznam potřebných věcí byl dlouhý. V taškách především skončily potraviny, sladkosti i výrobky z oddělení drogerie. Podezřelé chování ženy však neuniklo bystrému oku ostrahy, která ji po projití přes pokladny bez zaplacení zastavila,“ sdělil Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Zadržená bude mít co vysvětlovat u přestupkové komise. Hodnota odcizeného zboží dosáhla částky 5 359 korun. „Celý případ byl hlídkou oznámen správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti majetku,“ dodal zastupující tiskový mluvčí prostějovských strážníků.