Sama byla zpitá, jak zákon káže, ovšem vadilo jí, že její milý vysedává u piva. Po požití značného množství alkoholu nedokázala ovládnout své chování devětatřicetiletá žena, která si přišla pro svého přítele do hostince. Čtyřicetiletý muž popíjel alkohol v restauraci, když se ve dveřích nečekaně objevila jeho přítelkyně.

„Žena svého přítele vyvedla ven na ulici a tam jej začala pěstmi napadat. Fyzický výkon ji unavil natolik, že následně upadla na chodník a usnula. Když se probudila, její řádění opět pokračovalo. Svůj hněv zaměřila na zasahující hlídku, kterou vulgárními výrazy a slovními výhrůžkami urážela. Sprostými nadávkami a hrubými urážkami počastovala i ostatní hosty,“ popsal incident Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Hlídka strážníků provedla u dvojice dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. „Žena nadýchala 2,07 promile, u muže naměřená hodnota dosáhla 2,96 promile alkoholu. Drobné zranění z potyčky měl jen přítel od ženy, ale lékařské ošetření odmítl. Dvojice za přítomnosti hlídky v klidu odešla domů. Zjištěné protiprávní jednání proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití bylo oznámeno správnímu orgánu k projednání,“ dodal mluvčí prostějovských strážníků Petr Zapletal.