Nenapravitelná zlodějka. Tímto označením by se dala charakterizovat třicetiletá žena, která se dopouští opakovaně nejrůznějších krádeží v obchodech po celém Prostějově. Nyní své nesporné zlodějské kvality zkoušela přímo na prostějovském náměstí, odkud si z jednoho z obchodů chtěla odnést zadarmo školní potřeby. Neuspěla. 

„Tentokrát navštívila v závěru června v centru města obchod se školními potřebami, kde si na prodejně vložila do připravené tašky dvě školní pouzdra a psací potřeby. Jak bývá jejím zvykem, placení neměla zahrnuté v plánu. Když procházela přes pokladní zónu, byla oslovena prodavačkou a vyzvána, aby za vybrané zboží zaplatila. Zkušená zlodějka zapírala a prodavačce sdělila, že v tašce nic nemá,“ uvedl Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Notorická zlodějka zkrotla až po příjezdu strážníků. „Přivolaná hlídka zjistila odcizené zboží v celkové hodnotě 698 korun. Prověřením osobních údajů pachatelky bylo zjištěno, že byla v posledních třech letech pravomocně odsouzena pro trestný čin krádeže a porušila podmínku stanovenou soudem. Strážníci proto nepolepšitelnou ženu předali k dalším úkonům Policii ČR,“ konstatoval Petr Zapletal.