Hned po sedmi osobách vyhlásili pátrání prostějovští policisté. Jde o osoby, které mají problémy se zákonem, či mají policii co vysvětlovat stran povědomí o trestné činnosti dalších osob.

Nejstarší hledanou osobou prostějovského regionu je dvaačtyřicetiletá Martina Loučková. Hledaná je od 1. května. Měří zhruba 170 centimetrů, má střední postavu, rovné hnědé vlasy a hnědé oči. Není nemocná ani jinak nebezpečná. Jako jediná z hledaných žen není podle všeho cikánského původu.

Svůj původ ovšem nezapře další, o rok mladší hledaná Kateřina Malíková. Je vysoká 170 centimetrů, hledaná od 11. května. Má hubenou postavu a rovné černé vlasy. Není ozbrojená, ani nakažená ani jinak nebezpečná.

Další hledanou je osmnáctiletá Marie Čuriová. Měří zhruba 163 centimetrů a vypadá o dva roky mladší, než ve skutečnosti je. I ona má typické rovné hnědočerné vlasy, hnědé oči a není nijak nebezpečná.

Policisté hledají od 17. května také sedmnáctiletou Izabelu Vobejdovou, měřící 171 centimetrů, hubené postavy. Hledaná má černé rovné vlasy a hnědé oči. Nebezpečná není.

Mezi hledanými osobami je i teprve patnáctiletá cikánečka Lenka Forgáčová, která měří 165 centimetrů, má střední postavu a rovné hnědočerné vlasy. Hnědé má i oči. Na levé ruce a levém lýtku má tetování. Není ozbrojená, ani netrpí nakažlivou nemocí.

Hledané muže potom zastupují Richard Šmída a Jakub Jeřábek. Šmída je 204 centimetrů vysoký čahoun, kterého policie hledá už od března. Je mu 32 let, má hnědé oči a nosí buď plnovous, nebo krátké strniště. Navzdory své vysoké postavě není podle policie nebezpečný.

Poslední hledaný Jakub Jeřábek má 22 let, měří zhruba 183 centimetrů, má hnědé vlasy a modré oči. Hledaný je od 26. dubna 2022.

Policie žádá občany, kteří by o hledaných osobách, o místě jejich výskytu, měli nějaké povědomí, aby neprodleně kontaktovali kterékoliv oddělení Policie ČR nebo volali na linku 158.