Přerovská policie požádala média po celé střední Moravě o zveřejnění pátrací relace po hledaném muž, který je podle strážců zákona podezřelý z majetkové trestné činnosti. Podle všeho by se mohl pohybovat i na Prostějovsku a jeho aktuální výskyt by mohl být možný mezi bezdomovci. Pokud byste ho poznali a víte, kde nyní Jakub Faltynek je, informujte Policii ČR prostřednictvím linky 158 nebo telefonního čísla 601 365 551.

Policie zveřejnila údaje o hledaném muži minulou středu, ovšem Jakub Faltynek je v celostátním pátrání už od 15. května tohoto roku. „Pátráme po pětatřicetiletém muži bez domova, který se v současné době skrývá na neznámém místě. V minulosti se pohyboval ve squatech a poté se objevoval na hranicích regionu Přerov, Prostějov a Kroměříž. Hledaný muž je v pátrání od poloviny května 2023 pro majetkovou trestnou činnost,“ potvrdila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie ČR Olomouckého kraje.

Vzezření hledaného muže odpovídá jeho věku. „Je 185 centimetrů vysoké štíhlé postavy, nachýlené dopředu. Má světle hnědé, rovné, nakrátko střižené neupravené vlasy a modrozelené oči. Může mít bradku s knírkem. Na pravé ruce má tetování,“ uvedla k popisu mluvčí krajské policie s tím, že strážci zákona uvítají od veřejnosti jakékoliv informace. „Policie ČR žádá spoluobčany o poskytnutí informací k místu současného pobytu a pohybu hledané osoby. Policii prosím kontaktujte na celostátní bezplatné lince 158 nebo je možné předat informace k hledané osobě na mobilní telefon 601 365 551,“ vzkazuje Miluše Zajícová.