Jako ze špatného filmu... Šofér Volkswagenu projíždějící Plumlovskou ulicí neměl za volantem vůbec co pohledávat. Však také, když spatřil policejní hlídku, zastavil, vstoupil z auta a vzal nohy na ramena. Jak by totiž strážcům zákona vysvětlil, že má od soudu i magistrátu zakázáno řídit? Útěk osmadvacetiletého chlapíka ale skončil vlastně dřív, než začal. Muž se dostal na zahradu domu, kde zůstal stát celý zkoprnělý. Z očí do očí se totiž díval rozzuřenému rotvajlerovi! Pro policisty pak už nebyl problém hříšníka zadržet...

 

V neděli 17. ledna před polednem řídil osmadvacetiletý muž osobní vozidlo Volkswagen Polo Plumlovskou ulicí v Prostějově směrem k centru. „Když zahlédl hlídku policistů, prudce strhl řízení a vpravo mimo komunikaci zastavil. Z vozidla vyskočil a dal se na útěk. Neuzamčenou bránou vnikl na dvůr rodinného domu, kde dále pokračoval směrem do zahrady. Tam však narazil na volně puštěného psa majitele objektu. Konfrontaci s rotvajlerem si muž rychle rozmyslel a vrátil se na ulici, kde byl již rychle zadržen policisty oddělení hlídkové služby, kteří ho před pár vteřinami přiměli k útěku,“ sdělil k nevšednímu zákroku František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov. 

A proč vůbec šofér vozidla utíkal? Krátce po zadržení vyšel najevo důvod jeho obavy ze setkání s policisty. „Rozhodnutím Okresního soudu v Olomouci a dvěma rozhodnutími Magistrátu města Prostějova mu byly totiž uloženy zákazy řízení, a to v souhrnu až do listopadu příštího roku. Muže si převzal zpracovatel místně a věcně příslušného obvodního oddělení Prostějov 1, který mu během následujících hodin sdělil podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za řízení vozidla a přečinu porušování domovní svobody za schůzku s rotvajlerem na soukromé zahradě. Poté byl muž propuštěn,“ prozradil František Kořínek s tím, že ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému muži za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.