Houkající majáky, střelba a veliké množství policistů, hasičů, vojáků a dalších členů složek IZS. Naštěstí to nebyl zásah u žádné vážné události, ale Den bezpečnosti - opožděná oslava policejních narozenin. A že se bylo na co koukat. Veliké množství techniky, vybavení, různé atrakce a spoustu dynamických ukázek J. K vidění bylo zadržení nebezpečného pachatele, simulovaná dopravní nehoda, výcvik policejních psů, ukázka bojového systému Musado a mnoho dalšího.

Pro ty, kteří mají raději něco klidnějšího, byly nachystány statické ukázky různých vozidel a vybavení všech složek. Velikým lákadlem byl jistě policejní vozový park v čele s vozy zn. BMW a Ferrari. Milovníci historie mohli navštívit policejní muzeum a výstavu Horské služby. Díky ochotným partnerům akce (Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra ČR a Speleologické záchranné službě ČSS) se děti mohly svézt na lanovce, vyzkoušet skluzavku nebo skákací hrad.

I v letošním roce byla s touto akcí spjata dobročinná sbírka. Na nemocnou Barušku se podařilo policistům, hasičům, zaměstnancům organizací a firem z Jesenicka vybrat částka téměř 67.000 Kč. Návštěvníci v samotný den akce do kasičky věnovali ještě 4.600 Kč. A to je už slušná částka na rehabilitační pomůcky, rehabilitaci, lázně, hippoterapii a další potřebné zdravotní vybavení, které zdravotní pojišťovny nehradí a Barušce mohou pomoci.

Veliké dík patří všem, kteří nám pomohli s přípravou zázemí. Je to město Jeseník a Žulová, obce Česká Ves, Vápenná a Černá Voda, MKZ Jeseník a Technické služby Jeseník.