Jedno vloupání devětadvacetiletému muži a o dva roky starší ženě prošlo, když však chtěli „úspěch“ zopakovat, skončili v policejní cele.

Policisté po dvojici pátrali od poloviny srpna. Tehdy se povedený párek vloupal do rekreační chalupy ve Dzbeli. Nejprve přelezli plot, potom kamenem rozbili okno a z chalupy odnesli věci za takřka 5 000 korun. „Majitel policistům sdělil, že mu po nezvané návštěvě chybí tři roky stará televize, myslivecký dalekohled a láhev alkoholu. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 3 224 korun a na poškození 1 000 korun,“ upřesnila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

První říjnový den si opět ve Dzbeli vybrali zahradní domek Poškozený přišel o nářadí v hodnotě 12 000 korun. Policisté ovšem krátce po činu zadrželi mužskou část dvojice. Poté, co dotyčný při výslechu vše svedl na partnerku a policistům řekl, kde ji najdou, došli si muži zákona i pro ni. „Oba případy šetří policie pro trestný čin krádeže a první navíc o trestný čin porušování domovní svobody. Šetřením se podařilo ustanovit jako osobu podezřelou z obou krádeží devětadvacetiletého muže, kterému v prvním případě ještě asistovala o dva roky starší žena. Muži i ženě nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ sdělila tisková mluvčí.