Heslem, že žena je jako kotleta a čím víc se do ní tluče, tím je měkčí, se řídil jedenatřicetiletý násilník z Víceměřic. O rok mladší družku bil tak, že skončila v prostějovské nemocnici. Samotnému agresorovi nyní hrozí nejen konec vztahu, ale i pobyt za mřížemi.

 

Hádky ve víceměřickém rodinném domě nebyly ničím neobvyklým. Na mužův vulgární slovník byla žena zvyklá a to, že sem tam slízla nějakou tu ránu, se snažila přecházet.

V noci z 19. na 20. ledna však kalich hořkosti v této ne zrovna příkladné domácnosti přetekl. Muž se tentokrát pustil do ženy s neobyčejnou brutalitou, přičemž ji zasypával tvrdými údery do všech možných částí těla. Nevynechal hlavu, krk, záda, břicho, prsa ani genitálie. Když žena prosila, ať ji nechá, že mu půjde z cesty, křičel na ni, že jí zpřeráží nohy, než by ji nechal odejít.

Krvácející ženě se nakonec přece jen podařilo ve chvilce, kdy muž sbíral síly k dalším ranám, z domu utéct. S pomocí sousedů pak zavolala policisty a záchranku. S řadou zranění skončila v péči lékařů. Surový chlap poté, co se vyvztekal a uklidnil, skončil pro změnu v policejní cele.

„Na základě provedeného setření policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví, přečinu omezování osobní svobody a přečinu nebezpečné vyhrožování. Za ty podezřelému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.