Drzost zlodějů mnohdy nezná mezí, ovšem co si dovolila skupinka výtržníků týden před Štědrým dnem, to se hned tak nevidí. Mladíci totiž kradli přímo na náměstí, tedy na nejstřeženějším místě v Prostějově! Nejprve si nenechavci chtěli přisvojit ozdoby z vánočního stromu, posléze u Zlaté brány poškodili oplocení kluziště a ukradli připevněnou ceduli. Strážníci městské policie však byli ve střehu a dva ze čtyř mladých pobudů na útěku dohonili a zadrželi.

 

 Ozdoby z vánočního stromu přímo v centru Prostějova zaujaly v neděli 17. prosince hlouček čtyř mužů, který procházel přes náměstí T. G. Masaryka chvíli po třetí hodině ráno. „V domnění, že je noc a nikdo je neuvidí, přistoupil jeden z mužů k vánočnímu stromku a nejprve z něj sundal dekoraci ve tvaru hvězdy. Když odcházel, pravděpodobně usoudil, že jedna ozdoba je málo, a vrátil se zpět. Následně odstranil ze stromku bílou baňku. S odcizenými věcmi začala celá skupina ihned utíkat,“ informovala Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.

Skupinka výtržníků svým chováním ale na sebe upoutala pozornost hlídky, která dohlížela na veřejný pořádek. „Strážníci se za povedenou partičkou okamžitě rozběhli a dva výtržníky přímo na místě zadrželi. Zbylá dvojice v tom své kamarády nechala a z náměstí běžela co nejrychleji pryč. Strážníci zajistili u zadržených mužů nejen obě ozdoby, ale také ceduli s nápisem kluziště uzavřeno. Prověřením bylo následně zjištěno poškození plastového řetězu na kluzišti u Zlaté brány, ze kterého byla cedule sundána. Výše způsobené škody bude vyčíslena dodatečně,“ uvedla Tereza Greplová s tím, že oba dvaadvacetiletí muži odmítli podat jakékoliv vysvětlení k celé události. „Díky rychlému zákroku hlídky byly ozdoby vráceny zpět na stromek a cedule na své místo ke kluzišti, kam patří. Celý případ byl oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ uzavřela mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.