V pondělí 1. února před třináctou hodinou kontrolovali policisté oddělení hlídkové služby na nájezdu na dálnici D46 Prostějov - centrum ve směru na Olomouc osobní automobil Ford Mondeo a jeho čtyřiatřicetiletého řidiče.

Nezdály se jim totiž registrační značky, které měl na sobě umístěné. Ty totiž patřily na automobil Škoda Fabia. Po zastavení se muž odmítl podrobit orientační zkoušce i odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění zakázanými látkami a navíc policisté zjistili, že muž má až do dubna příštího roku Okresním soudem v Olomouci vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Při kontrole ani nepředložil doklad o povinném ručení. Policisté muži další jízdu zakázali a na místě zajistili registrační značky a klíče od vozidla. Klíče poté odevzdali majiteli vozidla, od kterého bylo zapůjčeno.

Kontrolovaný muž je nyní pro své jednání podezřelý z několika přestupků a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nezodpovědný řidič se tak nyní bude zodpovídat z několika přestupků, a navíc i z trestného činu maření úředního rozhodnutí. Za to mu hrozí dva roky kriminálu.