Peníze formou úvěrů si půjčoval od nejrůznějších finančních společností třiadvacetiletý vykuk z Prostějova. Dobře přitom věděl, že nikdy nebude moci půjčené peníze vrátit. V prvním případě uzavřel smlouvu na 30 tisíc korun, když tvrdil, že má stálý pracovní příjem 21 tisíc.

Přitom nikde nepracoval a byl evidován jako věčný uchazeč o práci na pracovním úřadu. „Finančníci si ovšem jeho osobu neprověřili, uvěřili mu a na jeho účet poslali nasmlouvané peníze. Podruhé si chlapík sjednal půjčku u další společnosti prostřednictvím internetu. Ani tady se nebál lhát a uvést nepravdivé údaje o zaměstnání a trvalém příjmu. A ani tentokrát si nikdo jeho osobu neprověřil a na jeho účet společnost poslala sedm tisíc korun,“ popsala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Protože mladý muž půjčky nesplácel, obrátili se finančníci na policii. „Dotyčný muž byl nyní zadržen a obviněn z trestného činu podvodu. Za ten mu, pokud ho soud uzná vinným, hrozí až dva roky kriminálu,“ dodala policejní mluvčí Miluše Zajícová.