Tak tohle se jen tak nevidí! Během středy odtahová služba vyprostila uvízlý kamion z příkopu v okolí Plumlova. Šofér náklaďáku prý ale nehodlal za tuto službu na místě zaplatit. Pracovník „odtahovky“ si tak chtěl peníze zajistit po svém a řidiče se pokusil okrást! Případ vyšetřuje Policie ČR a muži hrozí až osmileté vězení.

„Ze zločinu krádeže ve stádiu pokusu podezírají plumlovští policisté osmatřicetiletého pracovníka odtahové služby. Tohoto skutku se měl podezřelý muž dopustit ve středu desátého ledna před šestnáctou hodinou tím, že se měl pokusit okrást sedmačtyřicetiletého řidiče kamionu cizí státní příslušnosti,“ poznamenal na úvod nevšedního případu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

K pokusu krádeže mělo podle jeho slov dojít v obci na Plumlovsku. „Pracovník odtahové služby se s řidičem nákladního vozidla nedohodl na úhradě faktury za to, že odtahová služba téhož dne vyprostila jeho uvízlý kamion Scania. Podezřelý muž se měl v kabině Scanie pokusit odcizit klíče od vozidla, čemuž však řidič zabránil. Proto se pokusil z kabiny odcizit autonavigaci a dvě peněženky s osobními doklady, doklady k vozidlu, platební kartou i finanční hotovostí. Po hrozbě oznámením na policii však věci v kabině odhodil,“ popsal Kořínek celý incident.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelému za přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku plus zločin krádeže trest odnětí svobody na dva roky až osm let.