Neutratil je za nákup, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale o hromadu peněz přišel kvůli chvilkové nepozornosti v jednom z prostějovských supermarketů. Muž se stal obětí podle všeho velmi zručného kapsáře ve chvíli, kdy stál ve frontě u obslužného pultu. Zatím neznámý chmaták mu vzal z batohu šrajtofli s kreditními kartami, prostřednictvím kterých za pár minut vybral z bankomatu 90 tisíc korun!

 

Policisté nyní vyšetřují zlodějnu se značnou škodou. „V sobotu třináctého února po osmnácté hodině nakupoval sedmapadesátiletý muž v jednom z prostějovských supermarketů. Jak si později uvědomil, tak ve frontě u obslužného pultu zaznamenal letmý kontakt s mu neznámou osobou, ale nevěnoval tomu žádnou pozornost,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Zanedlouho ale muž přišel na to, že onen letmý kontakt nebyl v žádném případě náhodný. „Při placení u pokladny pak zjistil, že se mu během nákupu z boční kapsy batohu, který měl na zádech, ztratila peněženka s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí osmi set korun. Později pak ještě zjistil, že neznámý pachatel ihned po krádeži jeho dvě platební karty použil k neoprávněnému výběru hotovosti ve výši devadesáti tisíc korun,“ potvrdil policejní mluvčí s tím, že strážci zákona ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a ze zločinu krádež. „Pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ vypočítal Kořínek.