Hospodářská kriminálka aktuálně vyšetřuje případ úvěrového podvodu, kterého se podle všeho dopustil muž středního věku z Prostějova. Ten si nabral až osm půjček v celkové výši 425 000 korun. Podle policistů měl ale už dříve značné dluhy a snažil se takzvaně o vytloukání klínu klínem. A na to doplatil. Z uvedené sumy už neměl na splacení 340 tisíc korun. Teď mu hrozí pět let kriminálu.

Z přečinu podvodu a úvěrového podvodu podezírají kriminalisté prostějovského oddělení hospodářské kriminality šestačtyřicetiletého muže z Prostějova. „Těchto činů se měl podezřelý dopustit v období od listopadu 2019 do července 2020 v celkem osmi případech tím, že si u různých společností sjednal úvěry a půjčky v souhrnné výši 425 tisíc korun, přestože věděl, že vzhledem ke svým majetkovým a příjmovým poměrům nebude schopen závazkům dostát. Zpočátku se sice snažil splátky hradit, ale dostal se do situace, kdy si v duchu příslovečného vytloukání klínu klínem na ně musel půjčovat další peníze,“ sdělil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Na muže tak v minulých dnech „zaklekla“ hospodářská kriminálka. „Jak už to v takových případech bývá, během několika měsíců stav jeho financí směřoval ke krachu. Stalo se, co muselo, a když další peníze nesehnal, přestal splátky hradit. Nezaplaceno tak zůstalo 340 tisíc korun,“ vypočítal Kořínek s tím, že šestačtyřicetiletému muži z Prostějova za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.