Proti dvěma mužům, kteří neoprávněně vnikli do opuštěného domu poblíž hlavního nádraží v Prostějově, zasahovali předminulou neděli strážníci městské policie. Chlápci hodlali z nemovitosti odnést vše, co bylo ze železa. Kov pak chtěli prodat ve sběrných surovinách, čemuž strážníci učinili přítrž.

„Při vykonávání hlídkové činnosti na hlavním nádraží kontaktoval v neděli 7. března strážníky muž a oznámil podezřelé zvuky, které vycházejí z budovy sousedící s jeho domem. Hlídka se vydala celou situaci prověřit. Zjistila, že se jedná o bývalou budovu Českých drah. Uvnitř byli nalezeni dva muži ve věku šedesát a jednadvacet let. Dovnitř se dostali světlíkem umístěným ve střeše budovy,“ popsal situaci Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

„Důvod jejich nezvané návštěvy byl jasný, chtěli si odnést železo, za které by ve sběrných surovinách získali finanční hotovost. Po konzultaci s Policií ČR byly zjištěné skutečnosti vyhodnoceny jako přestupkové jednání. Oba pachatelé budou vše vysvětlovat u správního orgánu, a to pro důvodné podezření z přestupku proti majetku. Způsobená škoda bude vlastníkem vyčíslena dodatečně,“ prozradil Zapletal.