V Hodně vyhrocený spor vyjela řešit policejní hlídka k hlavnímu nádraží v Prostějově. Jako dva kohouti se tady do sebe pustili dva mladí bezdomovci. Podle policistů jde o takzvaně známé firmy. V incidentu měl ale výrazně navrch muž, kterému posléze strážci zákona dechovou zkouškou naměřili bezmála tři promile alkoholu v dechu. Ten chtěl svému „kolegovi“ rozbít hlavu lahví, pak se ho pokoušel střepem pořezat a jako vrchol svých násilnických choutek na něj vytáhl vystřelovací nůž...

 

„V neděli 14. března jsme před osmnáctou hodinou přijali oznámení o incidentu mezi dvěma mladými muži, kteří se měli napadat v Janáčkově ulici v Prostějově. Na místo vyslaní policisté zjistili, že se jedná o „známé firmy“ z komunity osob bez domova,“ pronesl František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Jakmile se policejní hlídka dala do vyšetřování nahlášeného případu, zjistila, že šlo skutečně do tuhého. „Provedeným šetřením policisté zjistili, že osmadvacetiletý muž se pokoušel opakovaně napadat svého třiadvacetiletého známého. Incident měl začít u budovy hlavního vlakového nádraží, kde se agresor známého pokusil uhodit lahví. Když se mu to nepodařilo a došlo k jejímu rozbití, měl napadeného ohrožovat střepem. Agrese poté vyvrcholila nedaleko autobusového nádraží tím, že útočník na napadeného vytáhl vystřelovací nůž a hrozil mu zabitím. Napadený se útokům bránil tím, že se snažil od agresora udržovat bezpečnou vzdálenost,“ popsal zjištěné okolnosti policejní mluvčí.

Strážci zákona nakonec silně podnapilého násilníka odvezli na záchytku. „Agresivního muže policisté zadrželi a po provedení dechové zkoušky s výsledkem 2,71 promile alkoholu v dechu ho k vystřízlivění umístili do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. Tím s ním však neskončili a následující den v ranních hodinách si ho zase vyzvedli,“ pokračoval Kořínek. „Když ho pak dopoledne propouštěli na svobodu, odcházel už se sdělením podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování, přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřel mluvčí případ plný násilí.