Zřejmě hodně zoufalý byl zatím neznámý darebák, který se odvážil okrást člověka přímo na ulici, a navíc za bílého dne. Jeho obětí se předminulý pátek stala důchodkyně, která šla po chodníku v ulici J. B. Pecky v Prostějově. Zloděj jí z ruky vytrhl kabelku!

O nepříjemné dopoledne 26. března se ženě v seniorském věku postaral prozatím neznámý pachatel. „Sedmasedmdesátiletá důchodkyně šla po chodníku v Prostějově po ulici J. B. Pecky, když jí nečekaně neznámý mladý muž vytrhl z levé ruky kabelku a než se žena vzpamatovala, utekl i s lupem rychle pryč. S kabelkou přišla o peněženku s osobními doklady, platební kartou, finanční hotovostí jede tisíc čtyři sta Kč a dalšími drobnostmi. V tašce měla také mobilní telefon, dioptrické brýle, svazek klíčů a nakoupené pečivo,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„I přes svůj věk se však žena snažila zloděje pronásledovat, ale mladíkovi bohužel, a s tím také určitě počítal, i přes veškerou vynaloženou snahu nestačila. Jeho počínáním přišla o věci v hodnotě 4 020 korun. Po události ihned kontaktovala policii na lince 158 a vypověděla, co se jí stalo,“ dodala Zajícová s tím, že v souvislosti s tímto případem a na základě poznatků zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.