Mělo jít o běžnou silniční kontrolu, kterých policisté během Velikonočního pondělí provedli několik. Jenže na silnici mezi Kostelcem na Hané a Prostějovem se odehrála nevšední záležitost. Policejní hlídkou zastavený řidič absolutně nehodlal se strážci zákona spolupracovat, odmítal vystoupit z auta, a dokonce se snažil ujet. Policisté ho zablokovali svým vozidlem a pak museli použít i sílu... Zda byl šofér pod vlivem omamných látek, bude zřejmé až po výsledcích odběru krve v nemocnici.

Na Velikonoční pondělí 5. dubna po poledni policisté z oddělení Prostějov 2 na silnici mezi Kostelcem na Hané a Prostějovem kontrolovali osobní vozidlo Renault Megane a jeho třiašedesátiletého řidiče. „Již od začátku kontroly řidič odmítal s policisty jakoukoli spolupráci i podrobení se dechové zkoušce. Na výzvu dokonce odmítl z vozidla vystoupit a naopak se pokusil z místa odjet, v čemž mu policisté zabránili zahrazením cesty služebním vozidlem. Z auta muž nevystoupil ani po výzvě s výstrahou, že v případě neuposlechnutí budou užity donucovací prostředky. Z tohoto důvodu byl muž s využitím donucovacích prostředků zajištěn a eskortován na obvodní oddělení,“ popsal případ šoférovy rebelie František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Ještě předtím se však ještě v prostějovské nemocnici muž podrobil odběru biologického materiálu ke zjištění ovlivnění. „Ze zajištění byl pak propuštěn po administrativním zpracování věci. Pro své jednání je nyní podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu a přestupku proti veřejnému pořádku,“ doplnil Kořínek.