Jako když hrách na stěnu hází! Seniorům se neustále připomíná, že si do svých domovů nemají zvát cizí osoby, natož pochybné prodejce energií! Šestaosmdesátiletá stařenka ale toho nedbala a pustila si do bytu mladého muže. Ten jí slíbil výhodnější ceny za dodané energie. Zatímco žena hledala ve druhé místnosti potřebné doklady, „šmejd“ v obleku a kravatě jí ukradl čtrnáct tisíc korun v hotovosti. V tu ránu zmizel jako pára nad hrncem a policisté po něm pátrali celý rok. Nyní jej dopadli a celý případ zveřejnili.

 

„Přibližně před rokem byla šestaosmdesátiletá seniorka z obce na Prostějovsku telefonicky oslovena mužem, který se představil jako zástupce energetické společnosti. Při telefonátu se pod záminkou nabídky sjednání výhodnějších cen energií muž nechal ženou pozvat k ní domů, kde následně lstí dosáhl toho, aby ho v místnosti zanechala o samotě. Toho rychle využil a ženě odcizil finanční hotovost 14 tisíc korun. Poté návštěvu ukončil a už se nevrátil,“ uvedl podrobnosti k rok starému případu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.  

Předminulý týden se prostějovské kriminálce podařilo „šmejda“ převlečeného za prodejce energií vypátrat. „Provedeným důkladným prověřováním se kriminalistům jako podezřelého podařilo ustanovit třicetiletého muže z druhého konce prostějovského regionu. V pátek šestnáctého dubna převzal podezřelý muž od policistů sdělení obvinění z přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. K činu se muž pod tíhou předložených důkazů přiznal a slíbil poškozené ženě odcizené peníze vrátit a přidat k nim i omluvný dopis,“ konstatoval František Kořínek.